Ιστορικέ ζούμε για να σ' ακολουθούμε

22/6/11

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ

22/06/2011

Εδώ και πολύ καιρό αυτό εδώ το blog είχε μείνει ανενεργό για πολύ σοβαρούς λόγους . Η Λέσχη Φίλων Πανιωνίου δεν δημιουργήθηκε και ΔΕΝ λειτούργησε ποτέ για να ασκεί οποιουδήποτε είδους πιέσεις /αποκτώντας -ας γελάσω- εξουσία επηρεάζοντας   τα διοικητικά δρώμενα της ομάδος μας ( ποδοσφαιρική η άλλη) . Έτσι , επειδή οι βασικοί άνθρωποι που την ξεκινήσαμε δεν είχαμε ποτέ την διάθεση / ούτε όμως και απώτερους σκοπούς να αποκτήσουμε άμεσα ή έμμεσσα οφέλη από αυτήν μας την δραστηριότητα , πιάνοντας κάποιο πόστο ή ότι άλλο όφελος  από την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ - ΛΕΕΙ- ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ...
Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ._
Επειδή έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό βγάλει σε μία ανακοίνωση τις απόψεις των μελών μας για τα τεκταινόμενα στην ποδοσφαιρική μας ομάδα , η οποία θα ερχόταν στη δημοσιότητα μέσω της εφημερίδας του Συλλόγου μας << ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ>>η οποία όμως τελικώς δεν εκδόθηκε ( θα ήταν η τελευταία της σεζόν) . Έτσι την παραθέτουμε παρακάτω ( με μεγάλη αυτοκριτική και για όλους εμάς στην Λέσχη Φίλων Πανιωνίου) :

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ 

  
Με την λήξη μιας <<μαρτυρικής>> χρονιάς της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ( Διοικητικής- Αγωνιστικής κ.λπ) η ώρα της περισυλλογής και γόνιμης αυτοκριτικής για όλους μας έφθασε. Καθότι όλοι μας , από διαφορετικό βαθμό ευθύνης φυσικά , έχουμε συντελέσει ώστε το ποδοσφαιρικό μας τμήμα να περάσει μία από τις χειρότερες και πιο ψυχοφθόρες περιόδους της μακρόχρονης ιστορίας του. Ξεκινώντας από το ρόλο της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν μπόρεσε να προσφέρει στην ομάδα την στήριξη της στις πρώτες δύσκολες στιγμές εντός αγωνιστικών χώρων( και στους εκτός έδρας αγώνες) και διοικητικά με την παρουσία του εκπροσώπου της στο Δ.Σ της ΠΑΕ , το οποίο δεν συνεκλήθη ποτέ ( ούτε μέσα στον Αύγουστο και ανεβλήθη δύο φορές και εντός Σεπτεμβρίου) . Έτσι οι αγωνίες όσων έβλεπαν την ελλιπή στελέχωση του δυναμικού της ομάδας μας σε νευραλγικές θέσεις δεν ετέθησαν ποτέ από την μεριά της Λέσχης προς το Πρόεδρο και Δ.Σ της ΠΑΕ .
Άλλωστε με τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα και μέσα στους δικούς μας κόλπους δυστυχώς υπήρχαν κυρίως <<οπαδικού τύπου>> κραυγές και <<καταγγελίες >> από το πάθος και την αγάπη μας για την ομάδα που όμως δεν χαρακτήριζαν ποτέ πριν την Λέσχη μας και δεν σκέφτηκαν ποτέ, όσοι τις εκδήλωναν, τις επιπτώσεις από όλες αυτές τις εκρήξεις εναντίον όλων ανεξαιρέτως που απαρτίζουν την ομάδα .Έλειπε βλέπετε η ώριμη σκέψη, η ομοψυχία , η πίστη και η ψυχή ενός συνόλου φιλάθλων που θα προστατέψουν το Σύλλογο από όλες αυτές τις ανεδαφικές κραυγές Πανιωνιοφροσύνης ,κάτι που μας χαρακτήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού η Λέσχη μας απαρτιζόταν κυρίως από ανθρώπους με πολλά χρόνια εμπειρίας κοντά στην ομάδα συμπαραστάτες σε πολύ δύσκολες στιγμές της . Επίσης λίγα αλλά συγκεκριμένα μέλη αλλά και φίλοι της Λέσχης μας έδειξαν από την έναρξη της εφετινής περιόδου μία τάση έντονης κριτικής και αμφισβήτησης απέναντι σε όλες τις ενέργειες του Κ. Τσακίρη η οποία όμως δεν συνοδευόταν ποτέ από μία ρεαλιστική –τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση κάτι που είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Ας πάμε όμως στο κεφάλαιο Κ. Τσακίρης για τον Σύλλογο μας συνολικά. Έναν παράγοντα που αναμφισβήτητα προσέφερε πάρα πολλά στον οικονομικό τομέα, απέναντι αρχικά στον Ερασιτέχνη αλλά εν συνεχεία και στην ΠΑΕ. Δυστυχώς όμως η μεγάλη του απειρία αλλά και η κακή επιλογή των συνεργατών του κάποιες περιόδους , που διαχειρίστηκαν το εκάστοτε μπάτζετ των μεταγραφών μαζί με την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά συγκεκριμένων φιλάθλων μας απέναντι του δεν έδωσε την δυνατότητα να αξιοποιηθούν ορθότερα τα χρήματα που διέθεσε. Συνεχίζουμε με την Διοίκηση των τελευταίων μηνών , η οποία ανέλαβε ένα πολύ βαρύ φορτίο. Μπορεί βεβαίως στο αγωνιστικό κομμάτι οι ενέργειες της να ήταν επιτυχής , όσον αφορά όμως στο θέμα της παρουσίασης του φακέλου αδειοδότησης στην πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ , χαρακτηρίστηκε από ερασιτεχνικούς χειρισμούς . Ευτυχώς αυτά τα λάθη δεν επαναλήφθηκαν στην δευτεροβάθμια επιτροπή και είχαμε ευτυχή κατάληξη .
Θα κλείσουμε το εφετινό απολογισμό απευθύνοντας ορισμένες απόψεις μας απέναντι σε συγκεκριμένους φιλάθλους της ομάδας μας οι οποίοι είναι σε μόνιμη αντιπαράθεση απέναντι στις εκάστοτε
Διοικήσεις της ομάδας – ποδοσφαιριστές –προπονητές. Η συμπεριφορά όμως αυτή ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προχώρησε πολύ κάτω απόν την κόκκινη γραμμή της γόνιμης κριτικής για τον Σύλλογο. Αυτή δυστυχώς, επειδή δεν συνοδεύεται ποτέ από τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις ,μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνει στην ομάδα. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι καιρός να κάνουν και αυτοί την αυτοκριτική τους και να αλλάξουν .Ας παραδειγματισθούμε επιτέλους από άλλες ομάδες ,ιδίως φέτος στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ ,όπου οι παραλογισμοί αλλά και η διάθεση ορισμένων οπαδών να θέλουν να έχουν διοικητικές επιρροές και όχι μόνο ;;;- χωρίς να έχουν τις στοιχειώδης προδιαγραφές -οδήγησαν τις ομάδες τους μέχρι και τον υποβιβασμό.

Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κοιτάξουμε πιο αισιόδοξα το μέλλον της ομάδας μας.
Εάν δεν γίνει αυτό είναι ορατός ο κίνδυνος , όπως λέγεται από κάποιους ήδη στην ποδοσφαιρική πιάτσα , ότι του χρόνου θα είναι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ η ομάδα που θα ακολουθήσει τα φετινά αχνάρια της Λάρισας και του Ηρακλή. Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ