Ιστορικέ ζούμε για να σ' ακολουθούμε

25/8/12

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

H  οικονομική   και   βεβαίως  αγωνιστική επιβίωση   της ΠΑΕ   ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   στο σημερινό <<τραγέλαφο>> του Ελληνικού ποδοσφαίρου με την ελπίδα για μελλοντική εξυγίανση   και των δύο.

     Όπως  όλοι μας γνωρίζουμε η κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε πολλές ΠΑΕ στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι άκρως αποκαρδιωτική για την αξιοπιστία – επαγγελματισμό του αλλά κυρίως  για όσους  φίλους αυτών ,παρά τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν καθημερινά, εξακολουθούν να τις ακολουθούν και να τις στηρίζουν. Στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ,όπως πρέπει πάντα να θυμόμαστε , τις τύχες της διοίκησης τις έχει αναλάβει ο Ερασιτέχνης  Πανιώνιος  ο οποίος έχει και τις μετοχές της.
      Αυτή η διοίκηση έχει προέλθει βεβαίως από τις εκλογές που έγιναν πέρσι τέτοια περίπου εποχή στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο  και ήταν  αυτά τα ίδια άτομα η επιλογή της πλειοψηφίας των περίπου 170 ( πόσο μα πόσο λίγοι αλήθεια…) μελών του Συλλόγου μας που τελικά προσήλθαν και είχαν ,σύμφωνα με το καταστατικό του ,το δικαίωμα της ψήφου για την εκλογή νέου διοικητικού  συμβουλίου. Όπως έχει επισημανθεί και από άλλες  Πανιώνιες ιστοσελίδες και <<blogs>>  η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ έχει οριστεί από το πρωτοδικείο για να  λειτουργήσει η ΠΑΕ  από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος της  αγωνιστικής περιόδου και χωρίς βεβαίως να  κουβαλάει ευθύνες για τα όποια οικονομικά  βάρη –<< αστοχίες  >>των προκατόχων της στην ΠΑΕ .
          Όλα αυτά  πρέπει να τα έχουμε πάντα υπόψη μας διότι αυτή η διοίκηση στην ΠΑΕ όφειλε , όπως άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι υποσχόντουσαν προεκλογικά αλλά και πρόσφατα μέσω του Προέδρου τους , να κάνει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου έναν  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ πρωτίστως απολογισμό των έργων τους και  ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ (αφού τελικά παραμείναμε στην κατηγορία) να εκθέσει στον κόσμο του Ερασιτέχνη, δηλαδή στους Πανιώνιους που τους εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν , τον οικονομικό αλλά και αγωνιστικό σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
         Αυτό σημαίνει ότι ,σύμφωνα με τις όντως πενιχρές οικονομικές της δυνατότητες, να θέσει προς γνώση όλων των Πανιώνιων με ποιο σχεδιασμό  θα κινηθεί για την νέα σεζόν και ΒΕΒΑΙΩΣ ποιες υπολογίζει ότι μπορεί να είναι οι δυνατότητες αλλά και ΕΦΙΚΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  της για τη στελέχωση του αγωνιστικού δυναμικού της ομάδας μας. Έτσι βεβαίως  και να ζητήσει η διοίκηση της ΠΑΕ , πάντα με ΕΝΩΤΙΚΟ πνεύμα ,την οικονομική της  ΣΤΗΡΙΞΗ από όλους εμάς τους Πανιώνιους και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ο καθένας μας είτε αυτό σημαίνει :
A.   Αγορά εισιτηρίων διαρκείας από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο , ή ακόμα και
B.    Να γίνει πολύ μεγαλύτερη η λαϊκή βάση των Πανιώνιων που ενισχύουν τον Σύλλογο με εγγραφή νέων μελών στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο. Μάλιστα, πολύ ορθώς , η ετήσια συνδρομή ενός μέλους μειώθηκε σημαντικά στα 40 ευρώ .

        Καθώς  ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος είναι η <<μάνα >> για όλα τα τμήματα του συλλόγου και οι οικονομικές συνθήκες είναι και εδώ σε πολύ δεινή θέση , και με πολύ χαμηλά –πενιχρά <<μπάτζετ>> για όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα οι δυνατότητες για  ανταγωνιστικές     προοπτικές στα αντίστοιχα  πρωταθλήματα είναι φυσικά ανύπαρκτες. Όποιος λοιπόν θέλει να είναι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ σε μία ενωτική  Πανιώνια πορεία  με όραμα , σχεδιασμό και αποτέλεσμα πρέπει άμεσα – ΧΤΕΣ-  να πάρει αυτήν την απόφαση να  εγγραφεί μέλος στον Ερασιτέχνη τουλάχιστον , αν η οικονομική του κατάσταση στις μέρες μας δεν του επιτρέπει να ενισχύσει την ομάδα μας με ένα εισιτήριο διαρκείας . Μόνο τότε  θα μπορεί να έχει ενεργό συμμετοχή σε όλα τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο και να διαμορφώνει και ο ίδιος το μέλλον  και την προοπτική του.
      Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δυστυχώς σε όλο το <<Πανιώνιο>> διαδίκτυο ένας ποταμός οξείας κριτικής της νυν διοίκησης της ΠΑΕ , για πολλούς δικαιολογημένη , αλλά σίγουρα όμως   άκαιρης. Αυτές οι κριτικές έχουν μάλιστα και προειδοποιήσεις για βίαιες αντιδράσεις προς  αυτήν και διάφορα άλλα.  Το πρωτάθλημα όμως ξεκινά και το απλό ερώτημα που τίθεται είναι :
Οι συνέπειες τέτοιων ενεργειών θα ωφελήσουν αγωνιστικά την ομάδα μας από την έναρξη κιόλας της σεζόν ;  Μήπως πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε  ,τώρα στα πολύ δύσκολα , κοντά στους παίκτες της ομάδας μας και να αφήσουμε τα όποια διοικητικά λάθη- αστοχίες μακριά από  τις προσπάθειες  των παικτών μας  για να καταφέρουν ότι μπορούν καλύτερο ;

     Υπήρχε άλλωστε πολύ χρόνος από την λήξη της αγωνιστικής περιόδου γα να κινητοποιηθούμε  όλοι  Πανιώνιοι και να διορθώσουμε ή να διαμορφώσουμε αν θέλετε τις  εξελίξεις στο Σύλλογο μας για  να χαραχτεί μία άλλη πορεία -ΕΝΩΤΙΚΗ – με ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά συνολικά στον  Π.Γ.Σ.Σ . Μέσα σε αυτούς είναι βεβαίως ο Κων/νος Τσακίρης , ως  ο μόνος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που  μπορεί και εμείς πιστεύουμε θέλει να βοηθήσει  την ομάδα σε αυτή την πολύ κρίσιμη καμπή της Ιστορίας της.
      Ας γίνει λοιπόν  ΑΜΕΣΑ ένα  έκτακτο  διοικητικό συμβούλιο στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, με την συμμετοχή και την ευθύνη όμως  όλων  των  εκλεγμένων από τον κόσμο συμβούλων ώστε να οριστεί με ομόφωνη απόφαση του μία αντιπροσωπεία από τους κατάλληλους ανθρώπους που θα συναντηθεί με τον  ΚΩΝ/ΝΟ  ΤΣΑΚΙΡΗ  για μία νέα προσέγγιση όλων των θεμάτων προς εξεύρεση λύσεων . Άτομα που θα συνομιλήσουν με καθαρές κουβέντες και θα  δημιουργήσουν  ξανά ένα κλίμα εμπιστοσύνης  και  πάνω από όλα σεβασμού και από τις δύο πλευρές. Αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί να κερδηθεί με την ξεκάθαρη απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ  ότι ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε μία τέτοια συνεργασία με έμπειρους και κατάλληλους ανθρώπους και όχι στις εκφράσεις απαξίωσης –ρεβανσισμού που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά μέχρι σήμερα .
       Η χτεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι ένα πρώτο θετικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά τώρα πια χρειάζονται πράξεις όχι απλά ανακοινώσεις  και συντονισμένες ενέργειες για να μπορέσουμε όλοι μαζί να  βγάλουμε τον Πανιώνιο από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και να τον οδηγήσουμε – οικονομικά υγιή σε μία ανοδική πορεία.
 Υποσημείωση :
     Εμείς σαν Λέσχη Φίλων Πανιωνίου θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλα όσα έχουμε ξεκάθαρα υποσχεθεί προς την διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιώνιο και θα είμαστε σωστοί ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις μας προς αυτόν . Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ταχτοποιηθούν οι μισθώσεις του χώρου στέγασης μας για τους τελευταίους μήνες και ότι άλλη εκκρεμότητα υπάρχει. Άλλωστε  οι βετεράνοι φίλαθλοι του Πανιωνίου που είναι η πλειοψηφία των μελών μας πάντα θα είμαστε κοντά στον Ερασιτέχνη και μάλιστα έχουμε στόχο να ενισχύσουμε και οικονομικά προτρέποντας με στόμφο  όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους Πανιώνιους που μπορούν να γίνουν γρήγορα μέλη του Ερασιτέχνη . Αυτά θα φανούν πολύ σύντομα στην πράξη .
       ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ   ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ