Ιστορικέ ζούμε για να σ' ακολουθούμε

9/12/09

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ


Έλληνες φίλαθλοι,

στη πρώτη σελίδα του φύλλου της 9ης Δεκεμβρίου 2009 της πιο ….. έγκριτης αθλητικής εφημερίδας της Ελλάδας “Score Live” υπάρχει η διπλανή φωτογραφία του διωγμού του Ελληνικού πληθυσμού από τη Σμύρνη το 1922 με το ακόλουθο σχόλιο: «Φίλαθλοι της ΑΕΚ που επιβιβάζονται σε βάρκες στην Παλιά Σμύρνη τον Σεπτέμβριο του 1922».

Το σωματείο Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1924, σύμφωνα και με το σήμα που έχει στην ιστοσελίδα της η ερασιτεχνική ΑΕΚ.

  1. Προφανώς οι άνθρωποι που επιβιβάζονται στις βάρκες που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουν βιώσει όλη την βιαιότητα και του διωγμούς των Τούρκων, άλλη έγνοια δεν είχαν, από το να είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ και απλά δεν το γνώριζαν γιατί το σωματείο ακόμα δεν είχε ιδρυθεί.
  2. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που επιβιβάζονται στις βάρκες, σύμφωνα με τους εμπνευστές της βλακώδους παραπληροφόρησης, είναι προφανές ότι πήγαν από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη για φύγουν από εκεί και να έλθουν στην Ελλάδα.
  3. Τα σωματεία της Σμύρνης ήταν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
  4. Στη Σμύρνη σωματείο ΑΕΚ δεν υπήρχε είτε σας αρέσει είτε όχι.
  5. Ρωτάμε την ΕΣΗΕΑ: Με όλα αυτά τα αναληθή δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την ιστορία μας, έχει την ευαισθησία να ασχοληθεί ή γιαυτήν τα όσα γράφονται είναι απλά ένας οπαδικός καυγάς;

Όπως γράψαμε και στη χθεσινό ενημερωτικό σημείωμά μας, εκτός από τη λέξη «Πατριδοκάπηλοι» στο λεξικό Μπαμπινιώτη υπάρχει και η λέξη «Προσφυγοκάπηλοι».

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.