Ιστορικέ ζούμε για να σ' ακολουθούμε

28/3/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΗΣ

    28-03-2012
      Φίλαθλοι του Πανιωνίου , σαν υπεύθυνος της λειτουργίας της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου , θα ήθελα με μεγάλη λύπη μου να σας ενημερώσω για ορισμένες ενέργειες του Προέδρου του Συλλόγου μας τις οποίες τα μέλη μας γνωρίζουν με λεπτομέρειες και για τις οποίες όχι μόνο δεν συμφωνούν αλλά και τις χαρακτήρισαν από απίστευτες έως απαράδεκτες. Θα σας κάνω μία περίληψη των γεγονότων.

     Η Λέσχη μας λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2008 στον υπάρχον χώρο κάτω από την Θύρα 9 του γηπέδου μας. Η παραχώρηση αυτού του χώρου έγινε με πρωτοβουλία και ομόφωνη απόφαση της τότε Διοίκησης του Ερασιτέχνη . Με την προϋπόθεση να δημιουργηθεί με δικά μας έξοδα ένα <<στέκι>> των βετεράνων κυρίως φιλάθλων μας. Αφού εκπληρώσουμε :


A) Όλες εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες (καταστατικό κ.λ.π.)
B) Να μην έχουμε καμία ανάμειξη στ διοικητικά του Συλλόγου
Γ) Να πληρώνουμε κάθε έτος ένα συμβολικό τίμημα σαν ενοίκιο
Δ) Να μην δημιουργούμε καταστάσεις βίας
Ε) Να διαδίδουμε τα ιδεώδη του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ
Ζ) Να ενισχύουμε με την παρουσία μας , τους αγώνες των ομάδων του Συλλόγου μας.


      Όλες αυτές τις προϋποθέσεις τις έχουμε τηρήσει στο ακέραιο. Αυτό το έχουν αναγνωρίσει όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του Ερασιτέχνη , με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί σε αρκετά θέματα αυτά τα 4 χρόνια , και για αυτό δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όπως και με την ΠΑΕ αλλά και την ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
       Στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας και αρκετές μέρες πριν μέλη της <<Πανιώνιας
Κίνησης >> βολιδοσκόπησαν κάποια από τα μέλη μας να μπούνε, σαν εκπρόσωποι μας , υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό τους .Τους εξηγήσαμε ότι η φιλοσοφία αλλά και η εν γένει λειτουργία της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου είναι αντίθετη στο να επιδιώκουμε να είμαστε σε
       Κάποιο ψηφοδέλτιο και να γίνουμε διοίκηση στο Σύλλογο. Γιατί πιστεύουμε ,ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι πρέπει να έχουν άλλο ρόλο στα δρώμενα του Συλλόγου μας.
      Λίγες ημέρες μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Ερασιτέχνη , και αφού δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία από κανένα συνδυασμό, και πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών κάποιοι ,<<γνωστοί – άγνωστοι>> σε όλους ,που είναι κοντά στα καθημερινά δρώμενα του Πανιωνίου, έκαναν δολιοφθορές στη πόρτα μας στο χώρο που στεγάζεται η Λέσχη μας ( κολλήματα των λουκέτων με ηλεκτροκολλητή ) σαν να μας προειδοποιούσαν για κάτι . Αυτό δυστυχώς επαναλήφθηκε και μετά από 10 περίπου μέρες , με σκοπό βεβαίως να σταματήσει να λειτουργεί η Λέσχη μας.
       Και όμως τότε , δείχνοντας πράγματι μεγάλη ανωτερότητα και για τα δύο σοβαρότατα περιστατικά και γνωρίζοντας πως και τι , δεν κινήσαμε καμία διαδικασία απολύτως .
       Στις αρχές του 2012 δεχθήκαμε τεράστιες πιέσεις από την νυν Διοίκηση του Ερασιτέχνη να εγκαταλείψουμε τον χώρο μας καθότι σκοπεύουν να τον διαθέσουν για την δημιουργία-λειτουργία τμημάτων του Ερασιτέχνη. Τότε ζήτησα με ξεκάθαρη επιστολή μου στον Ερασιτέχνη , όπως ο Πρόεδρος ή κάποιο εξουσιοδοτημένο μέλος του Δ. Σ να παρευρεθεί στην ολομέλεια μας , καθότι δεν μπορώ μόνος μου να πάρω τέτοια απόφαση ( δεν λειτουργούμε ποτέ χωρίς την ενημέρωση των μελών μας για σοβαρά θέματα) και όλοι μαζί να δώσουμε μία τελική λύση. Δυστυχώς κανείς από το Δ. Σ δεν εμφανίστηκε .
     Μετά την πολύ πρόσφατη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου , παρέλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο Κ. Β. Τσάβαλο στις 19-3-2012 , όπου μας ανακοίνωσε ότι εντός 7 ημερών πρέπει να εγκαταλείψουμε τον χώρο που λειτουργούμε γιατί δεν είμαστε σύννομοι .Άμεσα έστειλα εκ νέου
Γράμμα στον Ερασιτέχνη , όπου εξηγούσα , ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες για την εναρμόνισή μας με βάση τον νέο αθλητικό νόμο , και μέσα ( και πολύ πιο πριν) στα χρονικά περιθώρια που ρητά ορίζει ο νέος νόμος .
        Στις 21-3-2012 και ώρα 18:30 περίπου , με ειδοποίησαν ότι κόπηκε απροειδοποίητα το ρεύμα στην Λέσχη μας. Κατόπιν τούτου πήγα στο <> στο γήπεδό μας όπου βρήκα τον Πρόεδρο μας έξαλλο , να απαντά σε κάποια μέλη μας αλλά και αρκετούς παρευρισκόμενους φίλους και φιλάθλους μας ότι ΝΑΙ ΕΓΩ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ , γιατί ακόμα δεν έχουν φύγει από τον χώρο όπως τους έχω προειδοποιήσει. Αμέσως μετά και αφού προσπάθησα και κατάφερα να ηρεμήσω μία έκδηλη , από μεριάς του Κ. Β .Τσάβαλου ,Οργή-αμηχανία από ότι είχε ακούσει από τους εκεί παρευρισκομένους , ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ( ΣΦΙΓΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ...) ότι δεσμεύεται προσωπικά και θα μεριμνήσει ότι αύριο το πρωί θα ξαναδοθεί στην Λέσχη μας το ρεύμα για να λειτουργήσουμε και από την μεριά μου θα ενημερώσω όλα τα μέλη της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου ( έχοντας φυσικά ρεύμα και όχι στο σκοτάδι για να γίνει η ολομέλεια μας ) ότι μέχρι τις 15 Απριλίου να του απαντήσουμε πότε θα αποχωρήσουμε .
      Την επόμενη μέρα , όχι μόνο δεν είχαμε πίσω το ρεύμα στην Λέσχη μας ( ποιοι τον επηρέασαν άραγε και πήρε πίσω τις υποσχέσεις του ) αλλά αντιθέτως στις δίκαιες διαμαρτυρίες των μελών μας στο <> όπου βρισκόταν το απόγευμα είπε : <<ΕΓΩ ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ >> . Επειδή κατά την άποψη μας , ο εκβιαστικός και παράνομος τρόπος που λειτούργησε , η απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στους βετεράνους φιλάθλους της ομάδας μας αλλά και η δικαιολογία που επικαλέσθηκε ότι : θέλει όλους τους χώρους που βρίσκονται κάτω από αυτήν την κερκίδα ,αφού τους διαμορφώσει κατάλληλα , θα τα χρησιμοποιήσει για νέα τμήματα του Ερασιτέχνη δεν ευσταθεί.
      Καθότι όλοι γνωρίζουμε η εξέδρα στη θύρα 9 του γηπέδου μας καθώς και οι χώροι που υπάρχουν από κάτω δεν δύνονται να διαμορφωθούν λόγω ακαταλληλότητας της κατασκευής τους. Μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια έχει απαγορευθεί η χρήση αυτής της κερκίδας για αυτό τον λόγο.
      Έχει λοιπόν , από τα ίδια τα γεγονότα αλλά και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, ξεκάθαρα πια αποδειχθεί αυτό που η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων μας που έχει συχνή επαφή με την καθημερινότητα του Συλλόγου μας ότι ο στόχος της νυν διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι η εδώ και τώρα εκδίωξη μας για τους λόγους που εσείς μπορείτε εύκολα να συμπεράνετε .Όλοι οι άλλοι λόγοι και μεταφορά δήθεν τμημάτων ήταν προσχηματικοί . Και το ερώτημα στα χείλη όλων μας είναι : Γιατί ο Πρόεδρος του Πανιωνίου μας θεωρεί εχθρούς του και της ομάδας που υποστηρίζουμε εδώ και δεκαετίες ;;;
      Αυτή ήταν μία ολοκληρωμένη καταγραφή των γεγονότων και του πολέμου ,που δεχόμαστε τους τελευταίους μήνες, σε ανθρώπους μάλιστα που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς και είναι κοντά στην ομάδα μας τα τελευταία σαράντα και παραπάνω χρόνια .
Ο υπεύθυνος Λειτουργίας της
Λέσχης Φίλων Πανιωνίου
Χρήστος Καραθανάσης